Zijn cavalier king charles spaniel goede familiehonden?

Ideaal voor familie of lege nesters, de Cavalier King Charles-spaniël is aanhankelijk en intelligent met innemende toewijding. De spaniël is fantastisch met kinderen en een plezierige metgezel.

Zijn cavalier king charles spaniel goede familiehonden?

Ideaal voor familie of lege nesters, de Cavalier King Charles-spaniël is aanhankelijk en intelligent met innemende toewijding. De spaniël is fantastisch met kinderen en een plezierige metgezel. Cavalier King Charles Spaniel-honden zijn het beste voor mensen die een geschikte metgezel willen. Ze gedijen goed in zowel laag- als hoogactieve huishoudens en leven voor speeltijd en geïmproviseerde knuffelsessies.

Deze pups zijn uitstekende gezinshonden en kunnen geweldig overweg met andere dieren en kinderen. Een van de dingen die de Cavalier King Charles zo'n geweldige familiehond maakt, is hun belachelijke aanpassingsvermogen. Spaniels in hart en nieren, ze houden van rennen en spelen en zullen het goed doen met apporteer- of achtervolgingsspellen, maar ook in gehoorzaamheid, behendigheid en veldwedstrijden. Voor meer zittende eigenaren, senioren of mensen met mobiliteitsproblemen blaast de Cavalier echter net zo blij om dat allemaal af te blazen en het leven van een bankaardappel te leiden.

Dit legt echter de verantwoordelijkheid op hun eigenaar om de voedselinname van de Cavalier aan te passen aan het soort gezinshond dat ze willen dat hij is. Cavaliers kunnen en zullen te veel aankomen als je ze toelaat, dus het aanpassen van het caloriegehalte voor honden die niet zoveel rondrennen, zal helpen ze gezond en gelukkig te houden. Cavaliers zijn geweldige sporten en houden van spelen. Ook al worden ze beschouwd als een schoothondje, het zijn geweldige gezelschapshonden en klaar voor alles wat je wilt dat ze doen.

Honden die zeer gevoelig, onafhankelijk denken of assertief zijn, kunnen voor een nieuwe hondenouder moeilijker te beheren zijn. Zoals alle honden hebben Cavalier King Charles-spaniels hun nagels bijgesneden, hun oren schoongemaakt en hun tanden gepoetst om zich op hun best te voelen. De Cavalier King Charles Spaniel stamt af van sporthonden (honden geboren om te jagen), dus ze genieten van buitenactiviteiten. Kortom, als je een Cavalier King Charles hebt, heeft hij vrijwel zeker een of meer van de volgende problemen.

Hieronder vindt u rasclubs, organisaties en verenigingen waar u aanvullende informatie kunt vinden over de Cavalier King Charles Spaniel. De King Charles Spaniels werden met deze honden gefokt en ontwikkelden uiteindelijk veel van hun kenmerken, zoals de kortere neus en de koepelvormige kop. In 1992 nodigde de AKC de CKCSC, VS uit om de ouderclub te worden voor de Cavalier King Charles Spaniel. Zo werden kastanje en witte Cavalier King Charles Spaniels en King Charles Spaniels al snel bekend als „Blenheim gekleurd”.

In de afgelopen jaren is er een nog kleinere subset van de Cavalier King Charles ontstaan, gewoonlijk de theekopje Cavalier King Charles spaniel genoemd. Hoewel Cavalier King Charles Spaniels regelmatig moeten worden verzorgd, inclusief baden en poetsen, kunt u het meeste thuis doen. Omdat ze zo dol zijn op knuffelen en schoothondjes zijn, kun je van de bruidegom gemakkelijk een ervaring maken die de band die je hebt met je Cavalier versterkt. Je vult het speeltje met wat kleine lekkernijen, en je Cavalier King Charles moet beslissen hoe hij de lekkernijen door de kleine gaatjes naar buiten haalt.

Ze spelen de hele dag graag met kinderen, hoewel kleinere kinderen onder toezicht moeten staan, is de Cavalier King Charles klein genoeg om per ongeluk vrij gemakkelijk gewond te raken. Hier werd nog steeds een soort rode en witte Toy Spaniels gefokt, daarom worden Cavalier King Charles Spaniels met deze kleuring tegenwoordig Blenheim genoemd.

Leave Message

All fileds with * are required