Waar moet ik op letten in een cavalier king charles spaniel-puppy van showkwaliteit?

Expressie - De hond moet een zoete en zachte uitdrukking hebben. Ogen - De hond moet grote ronde ogen hebben, maar geen prominente (of uitstekende) ogen.

Waar moet ik op letten in een cavalier king charles spaniel-puppy van showkwaliteit?

Expressie - De hond moet een zoete en zachte uitdrukking hebben. Ogen - De hond moet grote ronde ogen hebben, maar geen prominente (of uitstekende) ogen. Het vaak innemende googley-oog is schattig voor een gezelschapshond, maar is een fout in een showhond, omdat je geen grote witte ringen in de ogen van de hond zou moeten zien voor de show. Om een Cavalier King Charles Spaniel te selecteren, begint u met het identificeren van welke kleur u wilt en moet u de kwaliteit van de vacht persoonlijk onderzoeken.

Naarmate de Cavalier aan populariteit won, zijn steeds meer fokkers in de achtertuin en commerciële fokkers begonnen met het fokken van Cavaliers. Met zorgvuldig fokken werden de honden met een korter gezicht de Engelse Toy Spaniel, en degenen die meer op de originelen leken, werden bekend als de Cavalier. Ik geloof dat een getrainde hond een gelukkige hond is en ik moedig mijn nieuwe hondenbezitters aan om door te gaan met de training van hun Cavaliers. De Cavalier King Charles werd gefokt om in veel opzichten het tegenovergestelde te zijn van de King Charles, inclusief bij voorkeur geen onderbeet.

Zoals veel exposanten ben ik niet opgegroeid met het tonen van honden, dus pas toen ik volwassen was, kocht ik mijn eerste Cavalier en begon ik te leren hoe ik een hond moest laten zien. We willen een schaarbeet en er kunnen onderbeten optreden aangezien de Cavalier King Charles Spaniel is afgeleid van de King Charles met de korte neus. Hoewel het belangrijk is dat een Cavalier een uitgebalanceerde omtrek heeft en correct beweegt vanuit alle hoeken, is dit een kopras en zonder dat typische Cavalier-type zijn de honden geen Cavaliers. Ik ben voormalig president en rechter geweest voor de American Cockatiel Society, voormalig president van de Mid-Florida Cavalier King Charles Spaniel Club, en bijdragende schrijver voor de Royal Dispatch (American Cavalier King Charles Spaniel Club magazine) en Bird Talk magazine.

Ik had Cavalier King Charles Spaniels niet gezien of gehoord totdat ik er rond 2001 een zag op een hondenshow in Florida.

Leave Message

All fileds with * are required