Zijn King Charles Cavaliers goede honden?

De Cavalier is een lief, zachtaardig en aanhankelijk ras, erg enthousiast om hun mens te plezieren. Ze zijn vriendelijk met vreemden en met andere dieren, en ze kunnen het heel goed doen met kinderen.

Zijn King Charles Cavaliers goede honden?

De Cavalier is een lief, zachtaardig en aanhankelijk ras, erg enthousiast om hun mens te plezieren. Ze zijn vriendelijk met vreemden en met andere dieren, en ze kunnen het heel goed doen met kinderen. Ze zijn slim en trainen gemakkelijk, en Cavaliers blinken uit in een aantal hondensporten, waaronder gehoorzaamheid, rally en behendigheid. Ideaal voor familie of lege nesters, de Cavalier King Charles-spaniël is aanhankelijk en intelligent met innemende toewijding.

De spaniël is fantastisch met kinderen en een plezierige metgezel. De Cavalier King Charles-spaniël staat op de 44e plaats in Stanley Coren's The Intelligence of Dogs, vermeld als „gemiddelde intelligentie in werken of gehoorzaamheid (om je een idee te geven, werden 131 rassen getest en gerangschikt). Dat gezegd hebbende, Cavaliers zijn succesvol in gehoorzaamheid en behendigheid en zijn uitstekende therapiehonden vanwege hun zoete, zachte aard. Omdat het ras het instinct heeft om de meeste dingen die bewegen te achtervolgen, inclusief auto's, is straatgewijs een beschrijving die de meeste Cavaliers nooit zullen krijgen.

Omdat het ras de neiging heeft om alle vreemden als vrienden te beschouwen, zijn ze meestal geen goede waakhonden. De onze heet rosie, had haar vanaf 8 weken oud, niet eens zo groot als mijn schoen, erg grappig en speels en wordt erg jaloers op de papegaai die aandacht krijgt, ze is nu 3 en verwend rot, heeft zelfs een roze tas met wekelijks zakgeld, het is triest maar ze verdienen veel liefde, beste ras ooit, gewoon prachtige honden. Een kleine groep CKCSC, VS-leden vormde de American Cavalier King Charles Spaniel Club (ACKCSC) en solliciteerde bij de AKC voor de status van ouderclub. Koning Karel II werd zelden gezien zonder twee of drie Cavaliers op zijn hielen, en hij schreef een decreet dat nog steeds van kracht is dat zijn gelijknamige spaniël op elke openbare plaats zou worden geaccepteerd, inclusief de Houses of Parliament, die over het algemeen verboden terrein waren voor dieren.

Er is een schijn van koninklijke verfijning met Cavalier King Charles Spaniels, maar ze blijven nog steeds heel schattig met de charme die ze iedereen geven. Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje. Cavaliers kunnen geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die het leuk vinden om een bal voor ze te gooien, hen trucjes te leren, deel te nemen aan hondensporten, of ze gewoon op schoot hebben terwijl ze lezen of televisie kijken. Voor het eerst gezien in schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Gainsborough en Van Dyck, was de Cavalier King Charles Spaniel een favoriet van koningen Charles I en Karel II, wat leidde tot de associatie van de naam.

Hoewel deze honden zachtaardig en vriendelijk zijn, kan het een unieke uitdaging zijn om in het oor van Cavalier King Charles Spaniels te komen. De Cavalier King Charles-spaniël wordt momenteel door de American Kennel Club gerangschikt als de 19e meest populaire hond in de Verenigde Staten. De voor- en nadelen van de Cavalier King Charles Spaniel zijn of dit ras geschikt is voor uw huis. De King Charles Spaniels werden met deze honden gefokt en ontwikkelden uiteindelijk veel van hun kenmerken, zoals de kortere neus en de koepelvormige kop.

In 1992 nodigde de AKC de CKCSC, VS uit om de ouderclub te worden voor de Cavalier King Charles Spaniel. Hij zocht meer dan vijf jaar en nam zelfs zijn zoektocht naar de Crufts Dog Show, waar hij de Kennel Club (het equivalent van Engeland aan de American Kennel Club) overhaalde om hem in staat te stellen destijds 25 pond sterling een enorm bedrag aan te bieden voor de beste hond en beste teef van het type dat te zien was tijdens het bewind van koning Karel II. Cavaliers stammen af van dezelfde speelgoedspaniels die zijn afgebeeld op veel 16e, 17e, en 18e-eeuwse schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Van Dyck en Gainsborough. De Cavalier King Charles-spaniël werd gefokt om ronden te verwarmen in tochtige kastelen of tijdens kille koetsritten.

Er bestaat niet zoiets als een speelgoed Cavalier, en je zou er goed aan doen om geen Cavalier te kopen van een fokker die honden van de helft van die grootte aanbiedt. Ze onderscheiden zich van de King Charles Spaniel door hun koepelvormige schedels, iets grotere gestalte, hoger geplaatste oren, en langere snuiten.

Leave Message

All fileds with * are required