Op welke leeftijd stopt een King Charles Cavalier met groeien?

Meestal kunt u verwachten dat uw Cavalier King Charles zijn volwassen lengte bereikt op ongeveer 8 tot 10 maanden oud. Uw pup zal echter nog steeds wat aankomen om naar boven af te ronden en wat omtrek te krijgen.

Op welke leeftijd stopt een King Charles Cavalier met groeien?

Meestal kunt u verwachten dat uw Cavalier King Charles zijn volwassen lengte bereikt op ongeveer 8 tot 10 maanden oud. Uw pup zal echter nog steeds wat aankomen om naar boven af te ronden en wat omtrek te krijgen. Meestal hebben ze tegen de tijd dat ze 1 jaar oud worden hun volledige grootte bereikt. De standaard Cavalier-hoogte is tussen de 12 en 13 centimeter lang en het gemiddelde gewicht van het ras varieert tussen de 10 en 18 pond.

Over het algemeen stoppen vrouwelijke cavalierpuppy's met groeien in fysieke grootte en lengte na ongeveer 18 maanden, en mannelijke puppy's kunnen tot ongeveer twee jaar duren. Sommige honden kunnen slungeliger worden dan andere, een aandoening die kan worden veranderd door uw hond meer spiergroei te geven door regelmatige lichaamsbeweging. De levensduur van een typische Cavalier is negen tot 14 jaar, en dus zal uw Cavalier-puppy vóór het grootste deel van zijn volwassen leven volledige fysieke groei bereiken. Het Cavalier King Charles-mannetje beëindigt zijn groei na 12 maanden.

Gemiddeld hebben kleine honden 9 maanden nodig om hun volwassen gewicht te bereiken. Terwijl het tot 1,5 jaar kan duren voordat grotere honden hun volwassen gewicht bereiken. Als hij volgroeid is, zal een Cavalier King Charles Spaniel ongeveer 13 tot 18 pond zijn voor gewicht en 12 tot 13 inch lang voor hoogte. Zoals bij vrijwel alle honden, zijn de mannetjes iets groter dan de vrouwtjes.

Maar beide geslachten stoppen met groeien op de leeftijd van ongeveer 12 maanden. Deze honden groeien het grootste deel van hun groei als zeer jonge honden en bereiken ongeveer 75% van hun volledige lengte en gewicht op de leeftijd van zes maanden. In de jaren twintig begonnen fokkers te fokken om de ouderwetse spaniël na te bootsen, en de hond die uit dat fokprogramma voortkwam, werd de Cavalier King Charles-spaniël genoemd om hem te onderscheiden van mopsachtige honden. Hieronder vindt u de typische groeigrafiek en gewichtstabel van Cavalier King Charles Spaniels in verschillende stadia van hun leven.

En als u het groeitraject van uw puppy van dichtbij bekijkt, ziet u of uw Cavalier King Charles Spaniel-puppy overgewicht of ondergewicht heeft. Dit wanneer u uw Cavalier King Charles spaniel-puppy moet voorstellen aan zoveel mogelijk nieuwe mensen, situaties, honden en positieve ervaringen. Tijdens deze fase zal de Cavalier King Charles Spaniel-puppy een beter gehoor en smaak blijven ontwikkelen. De nauwkeurigere methode om de normale groei in uw Cavalier King Charles Spaniel te voorspellen en te volgen, is door regelmatig uw Cavalier King Charles Spaniel te wegen en het gewicht van uw Cavalier King Charles Spaniel te registreren met onze gratis hondengewichtstracker en gewichtsvoorspeller.

Abnormale groei bij Cavalier King Charles Spaniel kan te wijten zijn aan een onderliggende ziekte (zoals hart-, hormonale of botproblemen) of vanwege overvoeding of ondervoeding. Het is gebruikelijk dat cavalier King Charles-spaniels je door het huis volgen, en ze hebben niet veel ruimte nodig in een huis om te gedijen. Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van een cavalier King Charles-spaniël, kijk dan op de website van de ACKCS Rescue Trust, een non-profitorganisatie die zich toelegt op dit ras en deze honden helpt liefdevolle huizen te vinden. Het groeitraject zal je ook al heel vroeg laten weten of je Cavalier King Charles Spaniel overgewicht of ondergewicht krijgt.

Met een weegschaal voor het wegen van uw Cavalier King Charles Spaniel kunt u uw Cavalier King Charles Spaniel gemakkelijk en probleemloos regelmatig wegen. Het typische gewichtsbereik van een 4 maanden oude mannelijke Cavalier King Charles Spaniel is van 7,7 lbs tot 10,5 lbs (3,5 kg tot 4,7 kg). Het typische gewichtsbereik van een 12 weken oude vrouwelijke Cavalier King Charles Spaniel is van 5,8 lbs tot 7,8 lbs (2,6 kg tot 3,6 kg). Na 6 maanden wegen de kleinste Cavalier King Charles-mannetjes gemiddeld 4,7 kg en de grootste honden ongeveer 6,4 kg.

Het is belangrijk dat elke eigenaar van een Cavalier King Charles Spaniel de groei van zijn Cavalier King Charles Spaniel volgt op normale groei door regelmatig het gewicht van hun Cavalier King Charles Spaniel te controleren. Natuurlijk is er geen manier om te voorspellen hoe lang een specifieke hond zal leven, maar er zijn gemiddelden beschikbaar voor enkele van de meer bekende rassen, waarvan de Cavalier King Charles Spaniel er een is. .

Leave Message

All fileds with * are required