Welke groep is de cavalier king charles spaniel in de Westminster hondenshow?

De Cavalier King Charles Spaniel, een Europese hoffavoriet uit de 15e eeuw, wordt vaak de „dekbedspaniël” genoemd vanwege zijn zoete, liefdevolle karakter. Cavaliers worden gefokt als metgezellen en hun favoriete plek om te zijn is met hun gezin op schoot of aan hun zijde.

Welke groep is de cavalier king charles spaniel in de Westminster hondenshow?

De Cavalier King Charles Spaniel, een Europese hoffavoriet uit de 15e eeuw, wordt vaak de „dekbedspaniël” genoemd vanwege zijn zoete, liefdevolle karakter. Cavaliers worden gefokt als metgezellen en hun favoriete plek om te zijn is met hun gezin op schoot of aan hun zijde. Cavaliers zijn afgebeeld op de schilderijen van Gainsborough, Landseer, Van Dyck en anderen, meestal altijd met hun familieleden. Deze mooie kleine spaniël is niet alleen mooi om naar te kijken; hij is ook intelligent, gretig om te behagen en te leren en doet het goed in gehoorzaamheid en behendigheid.

De Westminster Dog Show, een illustere hondenwedstrijd die hondenrassen van The American Kennel Club (AKC) vergelijkt op hun conformiteit met de specifieke rasnormen, wordt voor het eerst in 145 jaar buiten gehouden op een landgoed in Tarrytown in plaats van Madison Square Garden. De grootste hondenshowcase van de Verenigde Staten, bijna 3.500 honden, zullen strijden om de prestigieuze titel Best in Show tijdens de 146e iteratie van de show. Cedric, een Engelse speelgoedspaniël vernoemd naar een Harry Potter-personage, en zijn eigenaar Meaghnn Belser gaan naar de Westminster Dog Show. Gulfport Cavalier King Charles Spaniel-fanaat Michele True toont een pup op grootkampioensniveau op de Westminster Kennel Club Dog Show in de hoop Best in Show mee naar huis te nemen.

Cedric's jongere broer en neef zijn beide Engelse speelgoedspaniels en hebben hun eigen succes als showhonden. Miss Bliss is 11 maanden oud en vrij nieuw in het hondenshowspel, maar dat geldt ook voor haar eigenaar, die zes jaar geleden Cavalier King Charles Spaniels begon te vertonen en te fokken in Florida. Miss Bliss begon toen te trainen bij professionele handler Patricia Martello en verscheen later in haar eerste competitie, Cavalier King Charles Spaniel Club-USA, en verdiende haar CKCSC-kampioenstitel in één weekend. Nadat zijn carrière als showhond voorbij is, zal Cedric meer tijd besteden aan zijn bijbaan als therapiehond.

Op de stip zal de lokale spaniël hondenroyalty zijn, geborsteld en uitgeblazen, steigeren over het podium van de Westminster Kennel Club Dog Show in Tarrytown, New York en live gestreamd in prime time. Voor Miss Bliss en de andere 33 Cavalier King Charles Spaniels die voor perfectie in de race zullen strijden, maakt de verandering van tempo - een oorzaak en gevolg van COVID-19 - geen verschil voor de intensiteit van de competitie. Het Engelse speelgoed, vooral met Cedric's zwart-bruine markeringen, was het kenmerk van de Engelse adel in de jaren 1600, vooral de „Merry Monarchs King Charles I en Charles II”, volgens de American Kennel Club. Cedric's ras wordt soms verward met de Cavalier King Charles Spaniel, een nieuwer afgeleid ras van de Engelse Toy Spaniel, legde Belser uit.

Leave Message

All fileds with * are required