Vinden King Charles Spaniels het leuk om vastgehouden te worden?

De meeste Cavalier King Charles Spaniels zullen het heerlijk vinden om's ochtends vroeg als' s avonds voor het slapengaan met je te knuffelen. Ze zijn nog steeds een ietwat energiek hondenras, dus je zult ze elke dag moeten oefenen.

Vinden King Charles Spaniels het leuk om vastgehouden te worden?

De meeste Cavalier King Charles Spaniels zullen het heerlijk vinden om's ochtends vroeg als' s avonds voor het slapengaan met je te knuffelen. Ze zijn nog steeds een ietwat energiek hondenras, dus je zult ze elke dag moeten oefenen. De gemiddelde Cavalier King Charles Spaniel is uitzonderlijk goed in knuffelen en knuffelen. Hun oorsprong gaat immers terug tot de 17e eeuw, waar hun voorouders werden gehouden als gezelschap van Engelse royalty's.

Dit zachtaardige, aanhankelijke ras won al in de 17e eeuw koninklijke harten. Cavalier King Charles Spaniels combineren de lieve eigenschappen van een gezelschapshond met de levendige sportieve instincten van hun voorouders en zijn tegenwoordig geliefde, populaire huisdieren. Niet overtuigd? Bekijk enkele dingen die Cav-eigenaren je zouden vertellen. De Cavalier King Charles Spaniel is gemakkelijk te houden.

Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje. Hoewel deze honden een neiging hebben tot luidruchtige groeten, zijn Cavaliers over het algemeen niet beschermend. Regelmatige verzorging is de sleutel om de vacht van de Cavalier glanzend te houden. Er is weinig meer nodig dan een grondige wekelijkse poetsbeurt, naast routinematig baden en professioneel trimmen zoals gewenst.

Lichtvergieten, die optreedt in de lente en de herfst, wekt over het algemeen weinig aandacht. Een zachtaardig, nieuwsgierig en speels ras, de Cavalier King Charles Spaniel is een aanhankelijke hond die graag verkent en ronddwaalt. Dit ras is een geweldige familiehond, zeer geschikt om met kinderen en andere honden van elke omvang te leven, en omdat het geweldige lapknuffelaars zijn, kunnen het uitstekende therapiehonden zijn voor gehandicapten of ouderen. Hoewel ze het meest geschikt lijken te zijn voor knuffelen en gezelschap, zijn het ook actieve, sportieve honden die graag dingen achtervolgen.

Ze kunnen even goed in de stad of op het platteland leven en het goed doen als onderdeel van een groep van twee of meer honden. De Cavalier King Charles Spaniel heeft menselijk gezelschap nodig om gelukkig te zijn, en mag niet voor lange tijd alleen worden gelaten. Dit ras is redelijk intelligent en reageert goed op zachte training. Omdat ze zo vriendelijk zijn tegen familieleden en vreemden, zijn ze geen goede waakhonden.

Je kunt dit probleem oplossen door je Cavalier een keu te leren om ze op te pakken om te knuffelen, of door simpelweg je Cavalier te vragen om in plaats daarvan op je schoot te springen. Deze moderne King Charles-spaniels, ook wel bekend als Charlies, hadden plattere gezichten, ondergeschoten kaken en koepelvormige schedels. Cavaliers stammen af van dezelfde speelgoedspaniels afgebeeld op veel 16e, 17e en 18e eeuwse schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Van Dyck en Gainsborough. Hieronder vindt u rasclubs, organisaties en verenigingen waar u aanvullende informatie kunt vinden over de Cavalier King Charles Spaniel.

Honden die zeer gevoelig, onafhankelijk denken of assertief zijn, kunnen voor een nieuwe hondenouder moeilijker te beheren zijn. In 1992 nodigde de AKC de CKCSC, VS uit om de ouderclub te worden voor de Cavalier King Charles Spaniel. De Cavalier als zijn eigen, aparte ras werd ongeveer 100 jaar geleden ontwikkeld, met behulp van een verscheidenheid aan speelgoedspaniels van jaren ervoor om het ras te creëren dat tegenwoordig bekend en geliefd is. De Kennel Club was terughoudend om het nieuwe ras te erkennen, maar uiteindelijk, in 1945, na jaren van werk van de fokkers, werd de Cavalier King Charles Spaniel erkend als een apart ras.

Een ding waar alle clubleden het vanaf het begin over eens waren, was dat de Cavalier King Charles Spaniels zo natuurlijk mogelijk zouden worden gehouden en dat het trimmen en vormgeven van de hond voor de showring zou worden ontmoedigd. De Cavalier King Charles-spaniël werd gefokt om ronden te verwarmen in tochtige kastelen of op kille koetsritten. Na de dood van Karel II nam de populariteit van de King Charles Spaniels af en werden mopshonden en andere rassen met een kort gezicht de nieuwe koninklijke favorieten. De Cavalier King Charles spaniël is de afstammeling van een kleine speelgoedspaniël afgebeeld in vele 16e, 17e en 18e eeuwse schilderijen van Noord-Europa.

Veel Cavalier King Charles Spaniels zijn ook uitzonderlijke therapiehonden - verpleeghuizen, ziekenhuizen en andere plaatsen bezoeken waar mensen het gejuich van een knuffelende hond nodig hebben. Hoewel de Cavalier King Charles Spaniel een relatief nieuw ras is, minder dan een eeuw geleden nagebouwd, is zijn prototype de speelgoedspaniël die al eeuwenlang bestaat als metgezel van royalty en adel. Ze onderscheiden zich van de King Charles Spaniel door hun koepelvormige schedels, iets grotere gestalte, hoger geplaatste oren en langere snuiten. Hij zocht meer dan vijf jaar en nam zelfs zijn zoektocht naar de Crufts Dog Show, waar hij de Kennel Club (het equivalent van Engeland aan de American Kennel Club) overhaalde om hem in staat te stellen destijds 25 pond sterling een enorm bedrag aan te bieden voor de beste hond en beste teef van het type dat te zien was tijdens het bewind van koning Karel II.

.

Leave Message

All fileds with * are required