Cavalier king charles spaniel hond?

De Cavalier King Charles Spaniel is een klein ras spaniël dat is geclassificeerd in de speelgoedgroep van The Kennel Club en de American Kennel Club die zijn oorsprong vond in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2000 is het in populariteit gegroeid in de Verenigde Staten en geldt het als.

Cavalier king charles spaniel hond?

De Cavalier King Charles Spaniel is een klein ras spaniël dat is geclassificeerd in de speelgoedgroep van The Kennel Club en de American Kennel Club die zijn oorsprong vond in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2000 is het in populariteit gegroeid in de Verenigde Staten en geldt het als. Liefhebbers van exotische dieren zoeken vaak naar huisdieren met een unieke uitstraling, iets dat misschien doet denken aan een wilde soort. De Amerikaanse Bombay-kat is geen uitzondering.

De VS,. Het zijn eigenlijk twee verschillende rassen, hoewel ze dezelfde geschiedenis deelden totdat ze vele jaren geleden uiteenliepen. De Cavalier King Charles-spaniël wordt momenteel door de American Kennel Club gerangschikt als de 19e meest populaire hond in de Verenigde Staten. De originele King Charles spaniël is ontstaan, denken experts in het begin van de 17e eeuw.

Vernoemd naar koning Charles II (ook bekend als de „Cavalier king”), was het ras een favoriet onder royals, maar stierf bijna uit toen koning Willem III en koningin Mary I (ook bekend als de oprichters van het gewaardeerde College of William %26 Mary in Virginia), het Verenigd Koninkrijk overnamen. Queen Mary gaf de voorkeur aan mopshonden, dus de King Charles-spaniël werd al snel hondennon grata. De Cavalier King Charles Spaniel staat op de 44e plaats in Stanley Coren's The Intelligence of Dogs, vermeld als „gemiddelde intelligentie in werken of gehoorzaamheid” (om je een idee te geven, werden 131 rassen getest en gerangschikt). Dat gezegd hebbende, Cavaliers zijn succesvol in gehoorzaamheid en behendigheid en zijn uitstekende therapiehonden vanwege hun zoete, zachte aard.

Omdat het ras het instinct heeft om de meeste dingen die bewegen te achtervolgen, inclusief auto's, is straatgewijs een beschrijving die de meeste Cavaliers nooit zullen krijgen. Omdat het ras de neiging heeft om alle vreemden als vrienden te beschouwen, zijn ze meestal geen goede waakhonden. De drie meest voorkomende gezondheidsproblemen voor de Cavalier King Charles-spaniël, gebaseerd op Nationwide huisdierenverzekeringsclaims, zijn degeneratie van de mitralisklep (wat leidt tot hartfalen), oorinfecties en huidallergieën, die allemaal in aanmerking komen voor landelijke huisdierenverzekeringsuitkeringen. Deze schattige, aanhankelijke low-riders zijn al lang favoriet bij Britse royalty's.

Mexico wordt omarmd om zijn levendige cultuur, zijn hartige maaltijden en prachtige stranden. Natuurlijk, ze zijn schattig en zien eruit als knuffelberen, maar hoeveel weet je echt over Shiba. Deze honden houden over het algemeen van kinderen en doen het goed in gezinnen met oudere kinderen die een bal voor hen gooien, ze trucjes leren of gewoon met ze rondhangen. Vanwege hun kleine formaat moeten Cavaliers echter worden beschermd tegen onhandige peuters die erop kunnen vallen of „ze met te veel kracht aaien”.

De Cavalier King Charles-spaniël is gemakkelijk te houden. Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje. Hoewel deze honden een neiging hebben tot luidruchtige groeten, zijn Cavaliers over het algemeen niet beschermend. Regelmatige verzorging is de sleutel om de vacht van de Cavalier glanzend te houden.

Er is weinig meer nodig dan een grondige wekelijkse poetsbeurt, naast routinematig baden en professioneel trimmen zoals gewenst. Lichtvergieten, die optreedt in de lente en de herfst, wekt over het algemeen weinig aandacht. De Cavalier King Charles Spaniel is een elegante, koninklijke speelgoedspaniël, iets langer dan lang, met matige botten. De Cav behoudt de bouw van een werkende spaniël, maar in een kleinere versie.

Hun manier van lopen is vrij en elegant, met een goed bereik en drive. Hun zijdeachtige vacht is van gemiddelde lengte, met een lichte golf toegestaan. Lange bevedering op de voeten is een raskenmerk. Een kenmerk van het ras is de zachte, zoete, smeltende uitdrukking.

De cavalier King Charles-spaniël is een van de grootste en meest populaire speelgoedhondenrassen, vaak de perfecte schoothondje genoemd. De aanhankelijke, actieve en gezinsvriendelijke hond staat bekend om zijn zijdeachtige, golvende vacht; korte benen; slappe oren; en kenmerkende gevederde kenmerken. Hoewel ze pas officieel werden erkend door de American Kennel Club in 1995, hebben ze een lange, nobele en koninklijke afkomst. Omdat er geen standaard was voor het ras en nog geen hondenshows, varieerde het type en de grootte van de speelgoedspaniels die door de hertogen van Marlborough werden gefokt.

Hij zocht meer dan vijf jaar en nam zelfs zijn zoektocht naar de Crufts Dog Show, waar hij de Kennel Club (het equivalent van Engeland aan de American Kennel Club) overhaalde om hem in staat te stellen destijds 25 pond sterling een enorm bedrag aan te bieden voor de beste hond en beste teef van het type dat te zien is in koning Charles II's regeren. De Cavalier King Charles spaniël is een betoverend aanhankelijke, speelse, intelligente hond die zijn verzorgers gretig verwent met innemende toewijding. Cavaliers kunnen geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die het leuk vinden om een bal voor ze te gooien, hen trucjes te leren, deel te nemen aan hondensporten of ze gewoon op schoot hebben terwijl ze lezen of televisie kijken. De cavalier heeft ook matige lichaamsbeweging in de buitenlucht nodig en binnenshuis is deze hond tevreden, zelfs in een beperkte ruimte.

Op dit punt waren de honden beter bekend als speelgoedspaniels en hun uiterlijk kon enigszins variëren. Honden die zeer gevoelig, onafhankelijk denken of assertief zijn, kunnen voor een nieuwe hondenouder moeilijker te beheren zijn. Een kleine groep CKCSC, VS-leden vormde de American Cavalier King Charles Spaniel Club (ACKCSC) en solliciteerde bij de AKC voor de status van ouderclub. Er bestaat niet zoiets als een speelgoed Cavalier, en je zou er goed aan doen om geen Cavalier te kopen van een fokker die honden van de helft van die grootte aanbiedt.

Britse fokkers gingen de uitdaging aan en herbouwden het ras, in samenwerking met Engelse speelgoedspaniels met lange neus (King Charles Spaniels genoemd in Engeland). Begin uw zoektocht naar een puppy door een fokker te vinden die lid is met een goede reputatie van de Cavalier King Charles Spaniel Club - VS of de American Cavalier King Charles Spaniel Club, en die ermee heeft ingestemd zich te houden aan de ethische code van de CKCSC of de ethische richtlijnen van de ACKCSC, die beide specifiek verbieden puppy's verkopen via winkels zoals dierenwinkels en schetsen de verantwoordelijkheid die hun aangesloten fokkers hebben voor de honden die ze produceren en de mensen die ze kopen. Mary, Queen of Scots had een speelgoedspaniël aan haar zijde toen ze werd geëxecuteerd, net als haar afstammeling, de Engelse koning Charles I. De King Charles Spaniel bleef generaties lang de huizen van de rijken sieren, maar na verloop van tijd had een hond met een kortere neus de voorkeur.

.

Leave Message

All fileds with * are required