Wanneer stoppen cavalier king charles spaniel-puppy's met groeien?

De standaard Cavalier-hoogte is tussen de 12 en 13 centimeter lang en het gemiddelde gewicht van het ras varieert tussen de 10 en 18 pond. Over het algemeen stoppen vrouwelijke cavalierpuppy's met groeien in fysieke grootte en lengte na ongeveer 18 maanden, en mannelijke puppy's kunnen ongeveer twee jaar duren.

Wanneer stoppen cavalier king charles spaniel-puppy's met groeien?

De standaard Cavalier-hoogte is tussen de 12 en 13 centimeter lang en het gemiddelde gewicht van het ras varieert tussen de 10 en 18 pond. Over het algemeen stoppen vrouwelijke cavalierpuppy's met groeien in fysieke grootte en lengte na ongeveer 18 maanden, en mannelijke puppy's kunnen ongeveer twee jaar duren. Over het algemeen stoppen vrouwelijke cavalierpuppy's met groeien in fysieke grootte en lengte na ongeveer 18 maanden, en mannelijke puppy's kunnen tot ongeveer twee jaar duren. Sommige honden kunnen slungeliger worden dan andere, een aandoening die kan worden veranderd door uw hond meer spiergroei te geven door regelmatige lichaamsbeweging.

De levensduur van een typische Cavalier is negen tot 14 jaar, en dus zal uw Cavalier-puppy vóór het grootste deel van zijn volwassen leven volledige fysieke groei bereiken. Een mannelijke Cavalier King Charles Spaniel zal in de eerste 36 weken erg snel groeien. Na 36 weken zal een mannelijke Cavalier King Charles Spaniel 95 procent van zijn volwassen gewicht hebben bereikt na 36 weken. Een mannelijke Cavalier King Charles Spaniel stopt dan langzaam met het toevoegen van meer gewicht.

Na ongeveer 44 weken (~ 10 maanden) had een mannelijke Cavalier King Charles Spaniel zijn maximale gewicht moeten bereiken. Mannelijke Cavalier King Charles Spaniels stoppen met groeien na 44 weken (~ 10 maanden). Als hij volgroeid is, zal een cavalier King Charles-spaniël ongeveer 13 tot 18 pond zijn voor gewicht en 12 tot 13 inch lang voor hoogte. Zoals bij vrijwel alle honden, zijn de mannetjes iets groter dan de vrouwtjes.

Maar beide geslachten stoppen met groeien op de leeftijd van ongeveer 12 maanden. Deze honden groeien het grootste deel van hun groei als zeer jonge honden en bereiken ongeveer 75% van hun volledige lengte en gewicht op de leeftijd van zes maanden. Het Cavalier King Charles-mannetje beëindigt zijn groei na 12 maanden. Gemiddeld hebben kleine honden 9 maanden nodig om hun volwassen gewicht te bereiken.

Terwijl het tot 1,5 jaar kan duren voordat grotere honden hun volwassen gewicht bereiken. De Cavalier King Charles Spaniel groeit op tot een binnenhond met een lieve persoonlijkheid en fungeert als een constante metgezel voor familieleden. Wanneer u een Healthy Paws huisdierenverzekering krijgt voor uw cavalier King Charles spaniël, kunt u erop vertrouwen dat u zich de nodige dierenartszorg kunt veroorloven als er iets misgaat. Ook tijdens deze fase leert de Cavalier King Charles Spaniel-puppy hoe hij zich als een hond moet gedragen (bijten, jagen, blaffen, enz.).

Hieronder ziet u wat een normaal groeipatroon is en hoe abnormale groeipatronen eruit zien in Cavalier King Charles Spaniels. Afhankelijk van de grootte moet het gewicht van het Cavalier King Charles-vrouwtje na 3 maanden tussen 2,6 en 3,6 kg liggen. Een recent onderzoek naar het gewicht van honden toont echter aan dat 4 maanden oude vrouwelijke Cavalier King Charles Spaniels normaal gesproken zo laag kunnen wegen als 1,4 kg (3,1 lbs) en zo hoog als 5,5 kg (12,1 lbs). De tweede methode is om een weegschaal te gebruiken om jezelf te wegen terwijl je je Cavalier King Charles Spaniel vasthoudt.

Het typische gewichtsbereik van een 1-jarige mannelijke Cavalier King Charles Spaniel is van 13,0 lbs tot 18,1 lbs (5,9 kg tot 8,2 kg). Zoals de naam van het ras al doet vermoeden, heeft de cavalier King Charles-spaniël banden met royalty's en is het een prachtige sporthond die graag op schoot ligt. Hieronder vindt u de typische groeigrafiek en gewichtstabel van Cavalier King Charles Spaniels in verschillende stadia van hun leven. De eerste methode en de betere en nauwkeurige methode om uw Cavalier King Charles Spaniel te wegen, is door een hondenweegschaal te gebruiken.

Een recent onderzoek naar het gewicht van honden toont echter aan dat de 1-jarige vrouwelijke Cavalier King Charles Spaniels normaal gesproken zo laag kunnen wegen als 2,6 kg (5,6 lbs) en zo hoog als 9,4 kg (20,7 lbs). Natuurlijk is er geen manier om te voorspellen hoe lang een specifieke hond zal leven, maar er zijn gemiddelden beschikbaar voor enkele van de meer bekende rassen, waarvan de Cavalier King Charles Spaniel er een is. De nauwkeurigere methode om de normale groei in uw Cavalier King Charles Spaniel te voorspellen en te volgen, is door regelmatig uw Cavalier King Charles Spaniel te wegen en het gewicht van uw Cavalier King Charles Spaniel te registreren met onze gratis hondengewichtstracker en gewichtsvoorspeller. .

Leave Message

All fileds with * are required