Is een cavalier king charles spaniel een goede hond?

De Cavalier is een lief, zachtaardig en aanhankelijk ras, erg enthousiast om hun mens te plezieren. Ze zijn vriendelijk met vreemden en met andere dieren, en ze kunnen het heel goed doen met kinderen.

Is een cavalier king charles spaniel een goede hond?

De Cavalier is een lief, zachtaardig en aanhankelijk ras, erg enthousiast om hun mens te plezieren. Ze zijn vriendelijk met vreemden en met andere dieren, en ze kunnen het heel goed doen met kinderen. Ze zijn slim en trainen gemakkelijk, en Cavaliers blinken uit in een aantal hondensporten, waaronder gehoorzaamheid, rally en behendigheid. De meeste Cavaliers zijn beleefd tegen iedereen en vredig met andere honden en katten.

Zoals bij alle zachtaardige honden, is er potentieel voor verlegenheid, dus puppy's van Cavalier King Charles Spaniel hebben veel vroege socialisatie nodig om een zelfverzekerd, extravert temperament op te bouwen. Ideaal voor familie of lege nesters, de Cavalier King Charles-spaniël is aanhankelijk en intelligent met innemende toewijding. De spaniël is fantastisch met kinderen en een plezierige metgezel. Cavaliers zijn geweldige sporten en houden van spelen.

Ook al worden ze beschouwd als een schoothondje, het zijn geweldige gezelschapshonden en klaar voor alles wat je wilt dat ze doen. De Cavalier King Charles Spaniel is een van de liefste honden die je ooit zult ontmoeten. Hun grootte en over het algemeen rustige karakter maken Cavalier King Charles Spaniels goede kandidaten voor wonen in appartementen of appartementen. Ze zijn binnenshuis matig actief en een kleine tuin is voldoende voor hun trainingsbehoeften.

Tegenwoordig behoort de Cavalier King Charles Spaniel tot de 20 meest populaire rassen in de Verenigde Staten, grotendeels vanwege zijn stabiele persoonlijkheid, liefdevolle manier en aantrekkelijke uiterlijk - een ideale gezinshond. Omdat er geen standaard was voor het ras en nog geen hondenshows, varieerde het type en de grootte van de speelgoedspaniels die door de hertogen van Marlborough werden gefokt. De Cavalier King Charles Spaniel heeft menselijk gezelschap nodig om gelukkig te zijn, en mag niet voor lange tijd alleen worden gelaten. Puur gefokt als schoothondjes, de Cavalier King Charles is kleiner dan de meeste andere spaniels en wordt geleverd met een over het algemeen lagere prooidrift, ten opzichte van hun andere spanielneven.

Cavalier King Charles-spaniels zijn ook redelijk vatbaar voor een aandoening die idiopathische asymptomatische trombocytopenie wordt genoemd, een abnormaal laag aantal bloedplaatjes in hun bloed dat de stolling kan beïnvloeden. We werden geroepen om een jonge vrouw te helpen wiens Cavalier King Charles Sophia noemde, blafte toen de vrouw naar buiten ging. Zo werden kastanje en witte Cavalier King Charles Spaniels en King Charles Spaniels al snel bekend als „Blenheim gekleurd”. Er was één bolwerk van de King Charles Spaniels die van het type waren waar koning Charles zelf zo van hield en dat was in Blenheim Palace, het landgoed van de hertogen van Marlborough.

Hoewel ze zijn geboren om een metgezel te zijn, behoudt het Cavalier King Charles Spaniel Dog-ras het sportieve karakter van hun spanielvoorouders. Cavaliers kunnen en zullen te veel aankomen als je ze toelaat, dus het aanpassen van het caloriegehalte voor honden die niet zoveel rondrennen, zal helpen ze gezond en gelukkig te houden. Cavaliers kunnen geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen die het leuk vinden om een bal voor ze te gooien, hen trucjes te leren, deel te nemen aan hondensporten, of ze gewoon op schoot hebben terwijl ze lezen of televisie kijken. Mary, Queen of Scots had een speelgoedspaniël die haar vergezelde terwijl ze naar haar onthoofding liep, en haar kleinzoon, Charles I, en achterkleinzoon, Karel II die hun naam aan het ras gaf, hielden ook van de kleine honden.

Er bestaat niet zoiets als een speelgoed Cavalier, en je zou er goed aan doen om geen Cavalier te kopen van een fokker die honden van de helft van die grootte aanbiedt. Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje. Hieronder vindt u rasclubs, organisaties en verenigingen waar u aanvullende informatie kunt vinden over de Cavalier King Charles Spaniel.

Leave Message

All fileds with * are required