Cavalier king charles spaniel hondenras?

De Cavalier King Charles Spaniel is een klein ras spaniël dat is geclassificeerd in de speelgoedgroep van The Kennel Club en de American Kennel Club die zijn oorsprong vond in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2000 is het in populariteit gegroeid in de Verenigde Staten en geldt het als.

Cavalier king charles spaniel hondenras?

De Cavalier King Charles Spaniel is een klein ras spaniël dat is geclassificeerd in de speelgoedgroep van The Kennel Club en de American Kennel Club die zijn oorsprong vond in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2000 is het in populariteit gegroeid in de Verenigde Staten en geldt het als. De Cavalier King Charles Spaniel is een prachtige kleine hond die ongetwijfeld een kanshebber is voor de titel van topstaartwagger. Een van de kenmerken die Cavalier-fokkers nastreven, is zelfs een staart die constant in beweging is wanneer dit ras in beweging is.

Dit stevige speelgoedras is een hercreatie van de speelgoedspaniels die van de 15e tot de 19e eeuw koninklijke hoven en adellijke huizen in Europa bevolkten. Trouw aan hun erfgoed als „dekbedhonden”, vinden Cavaliers het heerlijk om op schoot te zitten. De typische Cavalier is altijd blij, vertrouwend en gemakkelijk in de omgang, een vriend voor iedereen die hij ontmoet. De Cavalier King Charles Spaniel is tegenwoordig een geliefde en steeds populairder wordende gezelschapshond.

Hij is klein, liefdevol, speels en aantrekkelijk. De Cavalier King Charles Spaniel is klein, liefdevol en speels. De Cavalier King Charles-spaniël is een van de meest populaire rassen ter wereld en één blik op hem maakt het gemakkelijk in te zien waarom. Deze kleine honden hebben zijdeachtig, golvend haar; schattige, vriendelijke gezichten; en een persoonlijkheid waardoor ze graag met letterlijk alles en iedereen overweg kunnen.

Liefhebbers van exotische dieren zoeken vaak naar huisdieren met een unieke uitstraling, iets dat misschien doet denken aan een wilde soort. De Amerikaanse Bombay-kat is geen uitzondering. De VS,. Het zijn eigenlijk twee verschillende rassen, hoewel ze dezelfde geschiedenis deelden totdat ze vele jaren geleden uiteenliepen.

De Cavalier King Charles-spaniël wordt momenteel door de American Kennel Club gerangschikt als de 19e meest populaire hond in de Verenigde Staten. De originele King Charles spaniël is ontstaan, denken experts in het begin van de 17e eeuw. Vernoemd naar koning Charles II (ook bekend als de „Cavalier king”), was het ras een favoriet onder royals, maar stierf bijna uit toen koning Willem III en koningin Mary I (ook bekend als de oprichters van het gewaardeerde College of William %26 Mary in Virginia), het Verenigd Koninkrijk overnamen. Queen Mary gaf de voorkeur aan mopshonden, dus de King Charles-spaniël werd al snel hondennon grata.

De Cavalier King Charles spaniël staat op de 44e plaats in Stanley Coren's The Intelligence of Dogs, vermeld als „gemiddelde intelligentie in werken of gehoorzaamheid” (om je een idee te geven, werden 131 rassen getest en gerangschikt). Dat gezegd hebbende, Cavaliers zijn succesvol in gehoorzaamheid en behendigheid en zijn uitstekende therapiehonden vanwege hun zoete, zachte aard. Omdat het ras het instinct heeft om de meeste dingen die bewegen te achtervolgen, inclusief auto's, is straatgewijs een beschrijving die de meeste Cavaliers nooit zullen krijgen. Omdat het ras de neiging heeft om alle vreemden als vrienden te beschouwen, zijn ze meestal geen goede waakhonden.

De drie meest voorkomende gezondheidsproblemen voor de Cavalier King Charles-spaniël, gebaseerd op Nationwide huisdierenverzekeringsclaims, zijn degeneratie van de mitralisklep (wat leidt tot hartfalen), oorinfecties en huidallergieën, die allemaal in aanmerking komen voor landelijke huisdierenverzekeringsuitkeringen. Deze schattige, aanhankelijke low-riders zijn al lang favoriet bij Britse royalty's. Mexico wordt omarmd om zijn levendige cultuur, zijn hartige maaltijden en prachtige stranden. Natuurlijk, ze zijn schattig en zien eruit als knuffelberen, maar hoeveel weet je echt over Shiba.

De Cavalier King Charles-spaniël is gemakkelijk te houden. Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje. Hoewel deze honden een neiging hebben tot luidruchtige groeten, zijn Cavaliers over het algemeen niet beschermend. Regelmatige verzorging is de sleutel om de vacht van de Cavalier glanzend te houden.

Er is weinig meer nodig dan een grondige wekelijkse poetsbeurt, naast routinematig baden en professioneel trimmen zoals gewenst. Lichtvergieten, die optreedt in de lente en de herfst, wekt over het algemeen weinig aandacht. De naam Cavalier King Charles Spaniel werd gekozen om het ras te onderscheiden van de King Charles Spaniel met een plat gezicht (bekend als de Engelse Toy Spaniel in de Verenigde Staten). De Cavalier zou in 1995 worden erkend door de American Kennel Club en de ACK-CSC werd de ouderclub voor Cavaliers.

Goede fokkers zullen uw vragen over temperament, gezondheidsmachtigingen en hoe de honden zijn om mee te leven verwelkomen en komen meteen bij u terug met eigen vragen over wat u zoekt in een hond en wat voor soort leven u voor hem kunt bieden. Al in het begin van de 20e eeuw werden pogingen ondernomen om de originele Cavalier King Charles Spaniel na te bootsen, met behulp van de nu uitgestorven Toy Trawler Spaniels. De Cavalier King Charles-spaniël werd gefokt om ronden te verwarmen in tochtige kastelen of op kille koetsritten. In het Verenigd Koninkrijk wordt de Engelse Toy Spaniel de King Charles Spaniel genoemd, terwijl in de Verenigde Staten een van de kleuren van de Toy Spaniel bekend staat als King Charles.

De Cavalier King Charles spaniël is de afstammeling van een kleine speelgoedspaniël afgebeeld in vele 16e, 17e en 18e eeuwse schilderijen van Noord-Europa. Statistisch gezien zal ongeveer 50 procent van de Cavaliers symptomen vertonen op vijfjarige leeftijd, en op 10-jarige leeftijd zullen vrijwel alle Cavaliers een soort hartgeruis hebben. Ideaal voor familie of lege nesters, de Cavalier King Charles spaniël is aanhankelijk en intelligent met innemende toewijding. Omdat er geen standaard was voor het ras en nog geen hondenshows, varieerde het type en de grootte van de speelgoedspaniels die door de hertogen van Marlborough werden gefokt.

Cavaliers zijn succesvol in conformatieshows, gehoorzaamheid en behendigheid en ze zijn ook geweldige therapiehonden vanwege hun zoete, zachte aard. Mary, Queen of Scots had een speelgoedspaniël aan haar zijde toen ze werd geëxecuteerd, net als haar afstammeling, de Engelse koning Charles I. Een van de dingen die de Cavalier King Charles zo'n geweldige familiehond maakt, is hun belachelijke aanpassingsvermogen. .

Leave Message

All fileds with * are required