Blijven cavalier king charles spaniel klein?

Deze kleine maar stevige hond staat 12 tot 13 inch op de schouder en weegt 13 tot 18 pond. Er bestaat niet zoiets als een speelgoed Cavalier, en je zou er goed aan doen om geen Cavalier te kopen van een fokker die honden van de helft van die grootte aanbiedt.

Blijven cavalier king charles spaniel klein?

Deze kleine maar stevige hond staat 12 tot 13 inch op de schouder en weegt 13 tot 18 pond. Er bestaat niet zoiets als een speelgoed Cavalier, en je zou er goed aan doen om geen Cavalier te kopen van een fokker die honden van de helft van die grootte aanbiedt. De Cavalier King Charles-spaniël is gemakkelijk te houden. Ideaal als gezinshond of als metgezel voor lege nesters, de Cavalier houdt van knuffelen en is beschreven als het perfecte schoothondje.

Hoewel deze honden een neiging hebben tot luidruchtige groeten, zijn Cavaliers over het algemeen niet beschermend. Regelmatige verzorging is de sleutel om de vacht van de Cavalier glanzend te houden. Er is weinig meer nodig dan een grondige wekelijkse poetsbeurt, naast routinematig baden en professioneel trimmen zoals gewenst. Lichtvergieten, die optreedt in de lente en de herfst, wekt over het algemeen weinig aandacht.

Op zijn best is de Cavalier een flexibel, flexibel, winterhard hondje. Hij lolt graag de hele dag met je op de bank, maar klaar voor actie wanneer het wordt aangeboden. Hoewel hij is geclassificeerd als een speelgoedras, bevindt de Cavalier zich aan het grotere uiteinde van de grootteschaal en weegt 13 tot 18 pond. Hij heeft vaak dezelfde „vogelachtige” aard als zijn grotere spanielneven, waardoor hij een goede keuze is voor mensen die een hond willen die niet te groot is, maar nog steeds in staat is om te wandelen, meeuwen achtervolgen op het strand of zelfs kwartels ophalen, gezien de training en kans.

Hij zal ook „op vlinders en insecten jagen” en houdt van apporteren met een bal of knuffel. Hoewel ze een onafhankelijke streak hebben, zijn Cavaliers zachtaardige honden die bereid zijn te behagen. Ze reageren goed op vrolijke training - zolang ze je maar respecteren. Hoewel technisch geclassificeerd in de speelgoedgroep, zijn Cavalier King Charles Spaniels een van de grootste in deze categorie.

Gemiddeld wegen deze honden tussen de 13-18 pond en zijn ze 12-13 inch hoog. Als hij volgroeid is, zal een Cavalier King Charles Spaniel ongeveer 13 tot 18 pond zijn voor gewicht en 12 tot 13 inch lang voor hoogte. Zoals bij vrijwel alle honden, zijn de mannetjes iets groter dan de vrouwtjes. Maar beide geslachten stoppen met groeien op de leeftijd van ongeveer 12 maanden.

Deze honden groeien het grootste deel van hun groei als zeer jonge honden en bereiken ongeveer 75% van hun volledige lengte en gewicht op de leeftijd van zes maanden. Dat gezegd hebbende, valt niet te ontkennen dat de Cavalier King Charles Spaniel het risico loopt op een groot aantal genetische gezondheidsproblemen. Het ras werd wat tegenwoordig bekend staat als de Engelse speelgoedspaniël (of, in het Verenigd Koninkrijk, de King Charles-spaniël). Bovendien, vanwege het feit dat de enige manieren om een raszuiver theekopje Cavalier te maken, het fokken van honden met dwerggenen of het fokken van nestrunts zijn, hebben theekopjes Cavaliers de neiging om veel gezondheidsproblemen en immuunstoornissen te hebben.

Een van de vele voordelen van het hebben van een Cavalier King Charles Spaniel is dat ze niet veel extra verzorgings- of verzorgingsbehoeften nodig hebben. Net als bij andere honden in de categorie 'speelgoed', kunnen Cavalier King Charles Spaniels ook problemen hebben als het gaat om huistraining. Cavalier King Charles Spaniel temperament, persoonlijkheid, training, gedrag, voor- en nadelen, advies en informatie, door Michele Welton, hondentrainer, gedragsadviseur, auteur van 15 hondenboeken. Hoewel het wordt aanbevolen dat u voorzichtig en waakzaam bent als uw Cavalier King Charles Spaniel in hetzelfde huis zal zijn als andere kleine dieren, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u andere honden of katten in de buurt heeft.

Vraag vandaag nog uw cavalier King Charles spaniel huisdierenverzekering offerte aan om deze eerste belangrijke stap te zetten om nog veel meer prachtige dagen te hebben met uw donzige pup aan uw zijde. In de afgelopen jaren is er een nog kleinere subset van de Cavalier King Charles ontstaan, gewoonlijk de theekopje Cavalier King Charles spaniël genoemd. Britse fokkers gingen de uitdaging aan en herbouwden het ras, in samenwerking met Engelse speelgoedspaniels met lange neus (King Charles Spaniels genoemd in Engeland). Het vooruitzicht van prijzengeld dreef fokkers ertoe de oude stijl nieuw leven in te blazen, en deze honden werden Cavalier King Charles spaniels genoemd.

Er zijn veel ouders van Cavalier King Charles Spaniel die hebben opgemerkt dat veel Spaniels ook tevreden kunnen zijn met slechts een wandeling, en dan zullen ze kalme en verzamelde schoothondjes worden. Cavalier King Charles Spaniels zijn geen hypoallergene honden, dus ze zijn misschien niet de juiste keuze voor u als u allergisch bent voor honden. .

Leave Message

All fileds with * are required