Welke problemen hebben King Charles Cavaliers?

Het Cavalier King Charles Spaniel-ras, dat een gemiddelde levensduur heeft van 9 tot 14 jaar, kan last hebben van kleine gezondheidsproblemen zoals patellaire luxatie en entropion, of grote problemen zoals syringomelia, mitralisklepziekte (MVD) en heupdysplasie bij honden (CHD). Soms wordt retinale dysplasie gezien in het ras.

Welke problemen hebben King Charles Cavaliers?

Het Cavalier King Charles Spaniel-ras, dat een gemiddelde levensduur heeft van 9 tot 14 jaar, kan last hebben van kleine gezondheidsproblemen zoals patellaire luxatie en entropion, of grote problemen zoals syringomelia, mitralisklepziekte (MVD) en heupdysplasie bij honden (CHD). Soms wordt retinale dysplasie gezien in het ras. Beschouwd als het belangrijkste gezondheidsprobleem waarmee Cavalier King Charles Spaniels worden geconfronteerd, is mitralisklepziekte een gezondheidstoestand die begint als een hartgeruis dat overgaat in hartfalen. Veel Cavalier King Charles Spaniels zullen vóór hun vijfde verjaardag mitralisklepziekte ontwikkelen.

Uw dierenarts zal het hart van uw Cavalier King Charles Spaniels controleren tijdens uw routinematige veterinaire afspraken. Als ze dat doen, luisteren ze naar hartgeruis, dit zijn abnormale hartgeluiden die kunnen wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals mitralisklepziekte. Als ze vermoeden dat er iets niet klopt, zullen ze als volgende stap een reeks tests op uw pup uitvoeren. Mitralisklepziekte kan worden behandeld met hartmedicijnen, en veel honden kunnen nog steeds genieten van een gemiddelde levensduur met de juiste behandeling door hun dierenarts.

Tegen de leeftijd van zes jaar zal 70% van de Cavalier King Charles Spaniels tekenen van syringomyelie ontwikkelen, volgens een studie van de Universities Federation for Animal Welfare. Naarmate uw Cavalier ouder wordt, moeten ouders van gezelschapsdieren zich bewust zijn van dit probleem. Syringomyelia treedt op wanneer holtes zich vormen en zich vullen met vloeistof in het ruggenmerg als gevolg van abnormale druk in de schedels. Veel voorkomende tekenen van syringomyelie zijn onder meer schreeuwen na een verandering in houding, onvermogen om hun nek te bewegen zonder ongemak of pijn, schreeuwen, huilen en het ontwikkelen van een wiebelen tijdens het lopen.

Medische therapie kan echter helpen om de pijnniveaus van uw hond te beheersen, meestal door middel van medicatie. Algemeen bekend als „roze oog”, kunnen zowel mensen als honden deze ongemakkelijke oogaandoening ontwikkelen. Honden hebben een derde ooglid dat wordt bedekt door het bindvlies van hun ooglid. Als ze een conjunctivitis infectie hebben, wordt het bindvlies ontstoken en rood.

Veel voorkomende symptomen van conjunctivitis zijn roodheid, zwelling, afscheiding uit de ogen, loensen en overmatig knipperen. Cavalier King Charles Spaniels hebben prachtige hinde-ogen waardoor ze bijzonder vatbaar zijn voor roze ogen en andere oogproblemen, zoals cataract. Als u merkt dat uw Cavalier King Charles Spaniels irritatie in hun ogen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Veel oogaandoeningen, zoals conjunctivitis, kunnen snel worden behandeld, waardoor het ongemak van uw pup wordt verlicht.

De gemiddelde levensverwachting van een Cavalier King Charles is 10 tot 14 jaar oud. Mitralisklepziekte en syringomyelie zijn twee van de grootste gezondheidsproblemen waarmee dit ras wordt geconfronteerd, maar met preventieve zorg en medicijnen kunnen deze spaniels een lang en gezond leven leiden. Mitralisklepziekte is een veel voorkomende gezondheidstoestand die wordt aangetroffen bij Cavaliers. Het begint meestal als een hartgeruis of mitralisklepinsufficiëntie en kan overgaan tot hartfalen, 7 Het diagnosticeren van mitralisklepziekte kan dure tests vereisen, zoals röntgenfoto's, elektrocardiogrammen en echo's.

De behandeling kan hartmedicatie en in de meeste ernstige gevallen een operatie omvatten. Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak onder Cavalier King Charles Spaniels. De meeste hartaandoeningen bij honden worden veroorzaakt door de verzwakking van een klep; ook bekend als mitralisklepziekte. Dit kan worden aangegeven door een hartgeruis of uiterlijke tekenen die wijzen op hartproblemen.

Uw dierenarts kan testen uitvoeren om de ernst van de ziekte te bepalen. Dezelfde tests moeten minstens jaarlijks worden herhaald om de voortgang te volgen. Als hartaandoeningen vroegtijdig worden gediagnosticeerd, kunnen voorgeschreven medicijnen worden gebruikt om het leven vele jaren te verlengen. Veterinaire tandheelkundige zorg en gewichtsbeheersing kunnen de symptomen helpen verminderen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Cavalier King Charles zijn hun lange, slappe oren - helaas maken de kenmerken die ze onderscheidend maken ze ook vatbaar voor oorproblemen. Als de tanden van uw hond niet schoon worden gehouden, zal tandsteen zich uiteindelijk ophopen en leiden tot irritatie, ontsteking van het tandvlees, schade aan de tanden van uw hond en uiteindelijk tandverlies. Tandheelkundige aandoeningen kunnen ook leiden tot complicaties in andere lichaamsorganen, die allemaal kunnen worden voorkomen door regelmatig hun tanden te reinigen en tandheelkundige controles bij de dierenarts. Obesitas is het teveel aan lichaamsvet, wat resulteert in een aandoening met overgewicht, waardoor onze huisdieren vatbaarder worden voor een reeks bijbehorende gezondheidsproblemen.

Veel voorkomende aandoeningen als gevolg van het extra gewicht zijn artrose, diabetes, hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker. Obesitas is te voorkomen door ervoor te zorgen dat uw hond voldoende beweging heeft en de juiste hoeveelheid krijgt. Syringomyelia is een andere gezondheidstoestand die een deel van de Cavalier King Charles Spaniels kan treffen. Houd uw dierenarts op de hoogte van eventuele plotselinge veranderingen in het uiterlijk of gedrag van uw Cavalier King Charles Spaniel.

Het belangrijkste gezondheidsprobleem is mitralisklepziekte, waarvan wordt gedacht dat het de belangrijkste oorzaak is van sterfgevallen door Cavalier King Charles Spaniel in de wereld. Cavalier King Charles Spaniels stammen af van spanielwortels en werden voor het eerst gefokt door kleine spaniels te kruisen met Oost-Aziatische speelgoedrassen. In tegenstelling tot MVD is patellaire luxatie een gezondheidsprobleem dat Cavalier King Charles Spaniels treft - en vele andere hondenrassen. De American Kennel Club beveelt hart-, oog-, heup- en knietests aan voor Cavalier King Charles Spaniels om mogelijke problemen op te vangen.

Zoals veel hondenrassen, is de Cavalier King Charles Spaniel vatbaar voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen naarmate ze ouder worden. Deze studie beschrijft de gezondheidsstoornissen die het vaakst worden geregistreerd in een grote groep Cavalier King Charles-spaniels (CKC's) gepresenteerd voor eerstelijnsgezondheidszorg in Engeland. Het afstoten van de Cavalier King Charles-spaniël is matig en ze moeten minstens één keer per maand worden gewassen. Het Cavalier King Charles Spaniel-ras heeft een relatief kleine schedels die het cerebellum van hun hersenen niet altijd kan ondersteunen.

De Cavalier King Charles Spaniel is een sierlijke, zachtaardige en vriendelijke hond binnen de speelgoedrasgroep en staat bekend om hun fantastische atletiek. Hoewel het lage aantal bloedplaatjes gebruikelijk is voor het ras, zijn ze doorgaans geen groot gezondheidsprobleem bij Cavalier King Charles Spaniels. Het resulteerde in een pauze van de King Charles Spaniel en het resultaat was de Cavalier King Charles Spaniel. Symptomen van Syringomyelia verschijnen mogelijk pas als een Cavalier King Charles Spaniel tussen de 6 maanden en een jaar oud is.

Helaas voor de Cavalier King Charles Spaniels lijken ze meer vatbaar te zijn voor deze aandoening dan de meeste andere hondenrassen, met uitzondering van de Brusselse Griffon en Chihuahua. .

Leave Message

All fileds with * are required