Waarom zijn cavalier king charles spaniels verboden?

Cavalier King Charles Spaniels staan bekend om hun kleine hoofden, Engelse buldoggen vanwege hun verpletterde gerimpelde snuiteigenschappen waar hun eigenaren dol op zijn. Maar in een ongekende beweging heeft Noorwegen het fokken van deze honden verboden omdat schattig zijn hen lijdt.

Waarom zijn cavalier king charles spaniels verboden?

Cavalier King Charles Spaniels staan bekend om hun kleine hoofden, Engelse buldoggen vanwege hun verpletterde gerimpelde snuiteigenschappen waar hun eigenaren dol op zijn. Maar in een ongekende beweging heeft Noorwegen het fokken van deze honden verboden omdat schattig zijn hen lijdt. Het fokken van Britse buldoggen en Cavalier King Charles-spaniels is officieel verboden in Noorwegen, oordeelde de rechtbank van Oslo maandag. In een uitspraak die gevolgen zou kunnen hebben over de hele wereld, is Noorwegen het eerste land geworden dat het fokken van Engelse buldoggen en Cavalier King Charles Spaniels verbiedt.

In een historisch geval dat gevolgen kan hebben in andere delen van de wereld, heeft Noorwegen het fokken van Engelse Bulldogs en Cavalier King Charles Spaniels verboden. In de Verenigde Staten zijn buldoggen en Cavalier King Charles-spaniels twee van de meest populaire rassen van het land. Het belangrijkste probleem van de Cavalier King Charles Spaniel heeft ook te maken met die platte gezichtslook die aantrekkelijk is voor consumenten. Cavalier King Charles Spaniels zijn vatbaar voor hartafwijkingen, chronische hoofdpijn of syringomyelie (ruggenmergcysten), oogaandoeningen en gewrichtsproblemen, waarbij de knieschijf zich buiten zijn normale positie op het dijbeen bevindt.

Terwijl de Cavalier King Charles-spaniels hartafwijkingen, hoofdpijn en oog- en gewrichtsproblemen ervaren. Noorwegen heeft het fokken van Engelse buldoggen en Cavalier King Charles-spaniels effectief verboden nadat een rechtbank oordeelde dat het fokken van de brachycefale pups alleen heeft geresulteerd in ongezonde honden. Het was Animal Protection Norway die de zaak voor de rechter daagde, met het argument dat er geen voorbeelden waren van fitte Engelse buldoggen of Cavalier King Charles Spaniels die ethisch konden worden gebruikt om gezonde honden te fokken. Noren konden echter nog steeds gekruiste honden opvoeden met bulldog- en Cavalier-afkomst, merkt Animal Protection Norway op.

Leave Message

All fileds with * are required